Vil du gifte deg med meg?

OPPDATERT: 19.01.2017

image

2. desember 2015 fridde Erik til Solvor i et melkebad på Farris bad av alle steder. Solvor har vel aldri før eller siden, hoppet så lett i sjøen som var iskald (desember). Bad ble det av begeistring, ikke fordi jeg rømte til sjøs..

 

 

 

 

For de av dere som ikke kjenner oss så godt, her er et kort resyme av oss to;

Solvor rekker rekker å bli gift for første gang i en alder av 33 og satser med det på kun denne ene gangen!

P1050198

Solvor konverterte tidlig fra bygdebilly til byjente og har bodd i Oslo hele sin voksne alder. Men satser på bygdelivet igjen så snart det er mulig å gjennomføre. Hun er  Sauland og Telemarks svar på Therese Bertheau (1861-1936) som besteg både Store Skagastølstind og Kolsås allerede i ung alder og endel mer… Solvor er kjent for flere og mer imponerende bragder enn kun klatring. Både i sitt yrke som anestesisykepleier ved Ullevål og all frivillig innsats for Medical Aid Mountaineering, Norsk Fjellmedisinsk Selskap og diverse andre prosjekter som fyller opp allerede travle dager. Solvor vokste opp på gården Bergen i Sauland med sin 3 år eldre bror Ole Einar og deres foreldre, Anne Kari og Gisle som under tragiske omstendigheter omkom i en flyulykke 18.09.87 ved Mælefjell. Solvor og broren bodde siden med sine besteforeldre og Mor/Solfrid som fortsatt lever og bor på barndomsgården. Mor har mye av æren for at Solvor har blitt den flotte, omtenksomme, handlingskraftige og stødige kvinnen som hun er idag!

Solvor har med sin energi, sjarm, lekenhet og alle sprell gitt smetting, tur og omsorg en ny dimensjon. Mange nye dører åpnes når man blir kjent med denne driftige damen. En jente som er lett å bli glad i for store og små! Ord blir fattige når Solvor skal beskrives så det beste er å stille opp allerede fredag 10 i Tuddal og oppleve galskapen! Solvor har lagt alle kluter i bløt, hoder i kok, tatt opp lån, engasjert gode venner og er med på å gi dere en fest som sent skal glemmes!

 

2014-03-11 15.39.41
Solvor og Mor

2016-02-18 09.16.25

Erik fyller 40 år! 2. februar 2017 (så blir litt feiring av det også..), er fra Bergen og har to helt perfekte jenter. Linnea (som blir 11) og Mathilde(som blir 13!). Erik bodde nesten 15 år i Tinn, Telemark med sin ekskone og barn før han flyttet til Oslo i 2015. Erik er altmuligmannen alle drømmer om, han snekrer, maler, skifter dekk, masserer, baker, lager mat, vasker, klatrer, er brannmann på si og alpin redningsmann når det trengs. Så er han fysioterapeut da og man kan se han svinse rundt med ultralyd maskinen sin og noen sprøyter, titt og ofte. Nå jobber han på Brynsenga, med en gjeng tøffe leger.

Pus, som jeg kaller han(…!), er en artig skrue, noen ganger er det ikke lett å skjønne om han tuller eller kommer med fakta, ironiens mester er han kanskje ikke..men det spicer opp hverdagen. Erik får de aller fleste til å le og slappe av, rett og slett en herlig type! Dessuten er han en GENTLEMAN av de få..ingen slår Erik der, TUSEN TAKK til Elisabeth og Peik for å oppdratt han til å pleie sin kjære til de grader!2015-01-31 18.53.58

Erik er også verdens beste pappa om jeg kan sitere L&M. Han tar de med høyt og lavt, samtidig som han gir de nødvendig oppdragelse i skikk og bruk. Pokmon Go jakt en sen kveld, telttur i februar, klatring inne og ute, Galdhøpiggen i uvær OG sol, isklatring,..you name it. Jeg digger å være sammen med flokken og sammen har vi allerede rukket å være på trekking i Nepal (mars-april 2015). Jeg gleder meg til å dele livet med Erik og jentene.

image

Mer får dere høre i talen min 11 februar 2017 🙂

Ja, hvordan møttes vi?

Tinder, the famous app, yes..you heard me. MEN første date var på Gaustadtoppen. Solvor var hjemme i Sauland og Erik i Austbygde, Tinn. Så da var Gausta et naturlig sted å møtes. Vi hadde begge med oss hver vår bikkje(anstand) og hva heter så dyra-joda, begge heter Naja! Solvor husker hun tenkte YES!! da hun skjønte hvem som var Erik på parkeringen, så det tar virkelig bare noen sekunder for å fatte interessen. Siden har vi holdt i hop og støttet hverandre i medgang og motgang, slik man skal gjøre når man elsker hverandre.2015-07-27 14.54.18

Vi gleder oss vilt til å gifte oss og ikke minst å dele feiringen av ekteskapet med dere!